ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές απώλειες για τα μέταλλα

23:12 - 23 Φεβ 2010 | Εμπορεύματα
Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν σήμερα τα μέταλλα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, εξαιτίας του άλματος που σημείωσε το δολάριο για ακόμη μία μέρα. Η ανοδική κίνηση του αμερικανικού νομίσματος πλήττει παραδοσιακά την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων, καθώς αυτά γίνονται ακριβότερα από τους επενδυτές που δεν έχουν ως κύριο νόμισμα το δολάριο.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού υποχώρησαν κατά 0,9% στα 1.103,2 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός έφτασε στα 3,216 δολάρια, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 2,7%.

Έδαφος κέρδισε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς η απροσδόκητη υποχώρηση που εμφάνισε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία ενίσχυσε το σενάριο της ταχύτερης ανάκαμψης της Αμερικανικής οικονομίας σε σχέση με την ευρωζώνη. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,3557 δολ. Από το επίπεδο των 1,3593 δολ., που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3575 δολ.

Οι πιέσεις που δέχθηκε το ευρώ σήμερα ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση του Γερμανικού Ινστιτούτου Ifo του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης ο οποίος υποχώρησε το Φεβρουάριο για πρώτη φορά τους τελευταίους 11 μήνες. Στα θετικά της ημέρας καταγράφεται η προσπάθεια της καγκελαρίου Αγκ. Μέρκελ να αμυνθεί έναντι των κερδοσκόπων οι οποίοι, όπως ανέφερε επιχειρούν να αξιοποιήσουν την παρούσα συγκυρία κατά την οποία το Χρέος των περισσοτέρων χωρών ήταν αναπόφευκτο να διογκωθεί. Για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος ανέφερε ότι αποτελεί "κομβικό σημείο" για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο ενιαίο νόμισμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.