ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από τα 79 δολάρια το αργό

23:33 - 23 Φεβ 2010 | Εμπορεύματα
Σημαντικές απώλειες κατέγραψε σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, εξαιτίας του άλματος που σημείωσε το δολάριο για ακόμη μία μέρα. Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε το πετρέλαιο εξαιτίας και της σημαντικής μείωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης των Αμερικανών, δείκτης που προεξοφλεί μείωση της κατανάλωσης στο άμεσο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού υποχώρησαν κατά 1,8% στα 78,86 δολάρια το βαρέλι

Σε χαμηλά δέκα μηνών 'βυθίστηκε' η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικνοί εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι για τις προοπτικές στην αγορά εργασίας, καθώς και για την πορεία της οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του  Conference Board.

Ειδικότερα, μόνο ένα μήνα μετά τα υψηλά 16 μηνών, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης CB υποχώρησε κατά 11 μονάδες στις 46 μονάδες από τις 56,5 μονάδες - αναθεωρημένα στοιχεία - τον Ιανουάριο.Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ελαφρά πτώση στις 55,5 μονάδες.

Έδαφος κέρδισε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς η απροσδόκητη υποχώρηση που εμφάνισε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία ενίσχυσε το σενάριο της ταχύτερης ανάκαμψης της Αμερικανικής οικονομίας σε σχέση με την ευρωζώνη. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,3557 δολ. Από το επίπεδο των 1,3593 δολ., που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3575 δολ.

Οι πιέσεις που δέχθηκε το ευρώ σήμερα ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση του Γερμανικού Ινστιτούτου Ifo του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης ο οποίος υποχώρησε το Φεβρουάριο για πρώτη φορά τους τελευταίους 11 μήνες. Στα θετικά της ημέρας καταγράφεται η προσπάθεια της καγκελαρίου Αγκ. Μέρκελ να αμυνθεί έναντι των κερδοσκόπων οι οποίοι, όπως ανέφερε επιχειρούν να αξιοποιήσουν την παρούσα συγκυρία κατά την οποία το Χρέος των περισσοτέρων χωρών ήταν αναπόφευκτο να διογκωθεί. Για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος ανέφερε ότι αποτελεί "κομβικό σημείο" για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο ενιαίο νόμισμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.