ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές απώλειες για το χρυσό

22:24 - 01 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Με μικρές απώλειες έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η πτώση του ευρώ προκάλεσε εντολές πώλησης για το μέταλλο, καθώς καθίσταται ακριβότερο για τους επενδυτές που δεν χρησιμοποιούν το δολάριο ως κύριο νόμισμα.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου υποχώρησαν κατά 60 cents, κλείνοντας στα 1.118,3 δολάρια ανά ουγγιά. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο χαλκός σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο του τελευταίου έτους, καθώς ο σεισμός που σημειώθηκε στη Χιλή δημιούργησε ανησυχίες για την προσφορά του. Τα συμβόλαια Μαΐου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 2,1% στα 3,35 δολάρια.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3517 δολάρια από το επίπεδο των 1,3631 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3525 δολ.

Το ευρώ παραμένει υπό πίεση καθώς οι αγορές συνεχίζουν να κερδοσκοπούν με επίκεντρο το πρόβλημα της Ελλάδας. Η κατάσταση ακόμη παραμένει ρευστή για το αν θα εφαρμοστεί κάποιο ειδικό σχέδιο βοήθειας της Ελλάδος. Πάντως σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του Reuters η Γερμανία εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει δράση προκειμένου να αποκαλυφθούν οι κερδοσκόποι που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχθηκαν τα ελληνικά ομόλογα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.