ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 81 δολάρια το αργό

23:28 - 05 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Πάνω από τα 81 δολάρια έκλεισαν τα συμβόλαια του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, καθώς η βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών στις ΗΠΑ, οδήγησε τους επενδυτές στην ανάληψη μεγαλύτερου βαθμού κινδύνου τοποθετήσεις, συμπεριλαμβανομένων μετοχών και εμπορευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού ενισχύθηκαν κατά μόλις 1,6%, κλείνοντας στα 81,50 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας το αργό ενισχύθηκε κατά 2,3%.

Άνοδο 0,3% κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Βρετανία κατά το μήνα Φεβρουάριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση ανήλθε κατά 4,1%. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι τιμές παραγωγού, εξαιρουμένων αυτών των τροφίμων, ποτών, καπνών και πετρελαίου, σημείωσαν άνοδο 0,3% σε μηνιαία και 2,9% σε ετήσια βάση.

Αυξημένες κατά 4,3% εμφανίστηκαν οι νέες βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, κατά το μήνα Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ εμφάνισαν αύξηση 19,6% σε ετήσια βάση. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για άνοδο 1,3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.