ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελαφρώς ανοδικά το αργό- Στα 81,87 δολάρια

23:34 - 08 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Ελαφρώς ανοδικά έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, καθώς η πτώση του δολαρίου ενίσχυσε την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων. Επιπλέον, η αισιοδοξία που επικρατεί για την παγκόσμια οικονομία, επέδρασε θετικά για τις εντολές αγοράς, καθώς οι ανησυχίες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αρχίζουν σιγά σιγά να εξαλείφονται, μαζί με τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης του πετρελαίου.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 0,4% στα 81,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά είχαν βρεθεί ακόμα και στα 82,47 δολάρια.

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς διαπραγματευόταν στα 1,3688 δολάρια από το επίπεδο των 1,3626 δολ. που έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3662 δολ.

Η ενίσχυση του ευρώ συνδέεται με την προοπτική παροχής βοήθειας στην Ελλάδα από την Ε.Ε εφόσον παραστεί ανάγκη. Η δήλωση του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί, σύμφωνα με την οποία η "ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα" αλλά και η συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schauble στην οποία αποκαλύπτει το "σχέδιο για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου κατά τα πρότυπα του Δ.Ν.Τ" . Σήμερα και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Amadeu Altafah επιβεβαίωσε ότι η πρόταση της Κομισιόν για τη δημιουργία του νέου Ταμείου θα κατατεθεί πριν από το τέλος Ιουνίου. Ανέφερε ότι η δημιουργία του Ταμείου βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.