ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 81,5 δολάρια το αργό

23:45 - 09 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Περιόρισε στο τέλος της συνεδρίασης τις απώλειες του το αργό, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις αγορές εμπορευμάτων των ΗΠΑ με μικρές απώλειες, παρόλο που οι αναλυτές αναμένουν άνοδο στα αποθέματα κατά την προηγούμενη βδομάδα.
Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού για τα συμβόλαια Απριλίου υποχώρησαν κατά 0,5% στα 81,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμα και στα 80,16 δολάρια.

Βαρίδι στη διαμόρφωση της τιμής του αργού στάθηκε η πτώση που σημείωσε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3580 δολάρια από το επίπεδο των 11,3634 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3575 δολ.

Η ασάφεια που επικρατεί στο υπό διαμόρφωση σχέδιο για τη δημιουργία του νέου Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, καθώς και οι αντικρουόμενες επιδιώξεις Γαλλίας - Γερμανίας έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο ευρώ. Πιέσεις προκαλεί ακόμη στο ευρωπαϊκό νόμισμα ο κίνδυνος επέκτασης της κρίσης του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους και σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.