ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές απώλειες για το χρυσό

22:39 - 10 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Άλλη μία πτωτική συνεδρίαση για το χρυσό ήταν η σημερινή στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ανατρέποντας το ενδοσυνεδριακό θετικό κλίμα που υπήρχε λόγω της ανάκαμψης του ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού έκλεισαν με απώλειες της τάξεως του 0,2% στα 1.122,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά διαμορφωνόταν με κέρδη στα 1.128,30 δολάρια.

Πιέσεις άσκησε στα μέταλλα η φημολογία περί ανατίμησης του κινεζικού νομίσματος, προκειμένου να ενισχύσει η κυβέρνηση την τοπική της ζήτηση. Στην πεποίθηση των επενδυτών αυτό θα σημάνει μείωση της ζήτησης των μετάλλων, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την τιμή του.

Σημειώνεται ότι η Κίνα έχει «κλειδώσει» το γουάν στα 6,83 ανά δολάριο από τον Ιούλιο του 2008, με σκοπό να οχυρώσει την οικονομία της εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης. «Αυτό που ταιριάζει με αυτό το είδος πολιτικής είναι μία επαναξιολόγηση του κινεζικού νομίσματος», ανέφερε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss-Kahn., ενώ πρόσθεσε ότι «μπορεί να δούμε αλλαγές τους προσεχείς μήνες».

Ωστόσο, η ανάκαμψη των πωλήσεων έχει αυξήσει τις εκτιμήσεις σχετικά με την ενίσχυση του νομίσματος, με σκοπό τη μείωση των δαπανών στις εισαγωγές και τη διατήρηση των επιπέδων πληθωρισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.