ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από τα 81 δολάρια το αργό

21:26 - 19 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Κάτω από τα 81 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε σήμερα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το δολάριο ανακάμπτει έναντι του αργού, περιορίζοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων στους επενδυτές ως καταφύγιο έναντι στον πληθωρισμό.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού υποχώρησαν κατά 1,8% στα 80,68 δολ. το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας το αργό σημείωσε απώλειες της τάξεως του 0,8%.

Με τις μεγαλύτερες – σε εβδομαδιαία βάση – απώλειες από τις αρχές Φεβρουαρίου έκλεισε την εβδομάδα το ευρώ, με φόντο τις έντονες ανησυχίες που εγείρει το ελληνικό ζήτημα και τα ερωτήματα που γεννώνται γύρω από το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3549 δολ. από το επίπεδο των 1,3608 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3548 δολ.

Οι επενδυτές στρέφονται στο δολάριο μετά από την γενικευμένη σύγχυση που έχει επικρατήσει στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφορικά με το σχέδιο βοήθειας της Ελλάδος. Η Γερμανία με δηλώσεις αξιωματούχων δείχνει να προκρίνει την λύση της προσφυγής της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αντιθέτως τα μηνύματα που έρχονται από το Παρίσι επιμένουν στην ανάγκη διευθέτησης του προβλήματος εντός των ορίων της Ε.Ε. Σοβαρές ενστάσεις στην εμπλοκή του ΔΝΤ στο εσωτερικό της ευρωζώνης προβάλει και η πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.