ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από τα 1.100 δολάρια ο χρυσός

21:53 - 22 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Κάτω από τα 1.100 δολάρια έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η συνέχιση της ανάκαμψης του δολαρίου, οδηγεί τα μέταλλα να απαλείψουν μέρος των κερδών που είχαν σημειώσει στο πρόσφατο ράλι ανόδου.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού υποχώρησαν στα 1.099,50 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες της τάξεως του 0,7% ή 8,10 δολάρια.

Έντονες διακυμάνσεις σημείωσε σήμερα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, καθώς το ευρώ στη διάρκεια της ημέρας δέχθηκε πιέσεις φθάνοντας τα 1,3464 δολάρια, ενώ νωρίτερα ανέκαμψε και διαπραγματευόταν έναντι του δολαρίου στα 1,3532 δολ. έναντι 3,3530 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3471 δολ.

Η υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος συνδέεται κατά κύριο λόγο με την μεγάλη σύγχυση που επικρατεί στους κόλπους της ευρωζώνης αναφορικά με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος. Απ΄ότι φαίνεται πλην των Γερμανών οι οποίοι δεν επιθυμούν ούτε καν να τεθεί το ζήτημα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και το Eurogroup (όπως αποτυπώθηκε στις δηλώσεις Μπαρόζο και Γιούνκερ αντιστοίχως) επιδιώκουν να δοθεί μία λύση στις 25 και 26 Μαρτίου. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος προέβλεψε σήμερα ότι η ισοτιμία του ευρώ θα υποχωρήσει στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποφασίσουν εγκαίρως να παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.