ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κέρδη έκλεισε τελικά το αργό

22:37 - 22 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Με κέρδη τελικά έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, εξανεμίζοντας τις ενδοσυνεδριακές απώλειες που το είχαν οδηγήσει στα 79 δολάρια. Η προοπτική αναζήτησης βοήθειας στο ΔΝΤ από την Ελλάδα, περιόρισε τις ρευστοποιητικές τάσεις απέναντι στο ευρωπαϊκό νόμισμα, με αποτέλεσμα να αρθεί η διστακτικότητα των επενδυτών που δεν χρησιμοποιούν ως βασικό νόμισμα το ευρώ απέναντι στα εμπορεύματα.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του αργού έκλεισε κατά 0,8% υψηλότερα, κλείνοντας τις συναλλαγές στη Νέα Υόρκη στα 81,60 δολάρια το βαρέλι.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα από το Βερολίνο ότι θα πρέπει να "εξεταστεί" μια πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ εκείνη δεν θέλει να ακούσει να μιλάνε για οικονομική στήριξη.

"Το λέω ξεκάθαρα ότι κατά τη δική μου άποψη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εξετάσουμε και για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε», υπογράμμισε η Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ.

Κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, "Πέμπτη και Παρασκευή, δεν πρόκειται (να συζητήσουμε) τρέχουσα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα", τόνισε για μια ακόμη φορά η Μέρκελ, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα δεν έχει ζητήσει βοήθεια.

Σύμφωνα με την ίδια, μια ευρωπαϊκή βοήθεια δεν θα είναι αρμόζουσα παρά μόνον σε περίπτωση απειλής στάσης πληρωμών μιας χώρας μέλους. "Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν είναι σε αυτή την κατάσταση", σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.