ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μικρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός

21:27 - 23 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, καθώς αφενός το κλίμα αβεβαιότητας που «σπρώχνει» τους επενδυτές σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, και αφετέρου τα ελκυστικά επίπεδα τιμών κάτω των 1.100 δολαρίων, οδήγησαν τους επενδυτές στην αγορά των μετάλλων.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,4%, κλείνοντας τις συναλλαγές στα 1.103,70 δολάρια η ουγγιά. Στο +0,9% βρέθηκε το παλλάδιο το οποίο έκλεισε στα 464,55 δολάρια, ενώ και το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 17,03 δολάρια.

«Θολή» ήταν η εικόνα στο μακροοικονομικό πεδίο των ΗΠΑ, καθώς πτώση 0,6% κατέγραψαν οι πωλήσεις υφιστάμενων πωλήσεων κατά το μήνα Φεβρουάριο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 5,02 εκατ., σύμφωνα με τη National Association of Realtors. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών.

Βελτιωμένος εμφανίστηκε ο δείκτης μεταποίησης Richmond το Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της περιοχής. Αναλυτικά, ο μεταποιητικός δείκτης ανήλθε στις 6 μονάδες από τις 2 μονάδες το Φεβρουάριο, ανώτερος των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο στις 5 μονάδες.

Ο δείκτης αποστολών φορτίων αυξήθηκε στις 5 μονάδες από τις 0, ο δείκτης κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στο 0 έναντι του -15 ενώ ο δείκτης κύκλου εργασιών στον κλάδο λιανικής ανήλθε στις 8 μονάδες έναντι -15 τον προηγούμενο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.