ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κέρδη έκλεισε το αργό

22:45 - 23 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Μετά από μία νευρική συνεδρίαση, το αργό έκλεισε με κέρδη στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς οι διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος «θόλωσε» την εικόνα των εμπορευμάτων για τους επενδυτές. Το ανοδικό momentum στις κεφαλαιαγορές έδωσε τόνο και στην αγορά εμπορευμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού τα οποία έληξαν σήμερα έκλεισαν με κέρδη 0,4%, ενώ τα συμβόλαια Μαΐου έκλεισαν στα 81,91 δολάρια από 81,60 δολάρια τη Δευτέρα.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρώ υποχώρησε στα κατώτερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων εξαιτίας της διαφαινόμενης αδυναμίας των Ευρωπαίων ηγετών να καταλήξουν σε σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3534 δολάρια από το επίπεδο των 1,3558 δολαρίων που έκλεισε χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3519 δολ.

Πιέσεις προκάλεσαν στο ενιαίο νόμισμα οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Ζ. Κλ. Τρισέ ο οποίος τάχθηκε κατά της χορήγησης χαμηλότοκων δανείων προς την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα που επισήμως έχει θέσει η Ελληνική Κυβέρνηση αφορά στη δυνατότητα της χώρας να δανείζεται με πιο δίκαιους όρους.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:29 - 24 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.