ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μικρές απώλειες το αργό - Στο -1,2% σε εβδομαδιαία βάση

22:21 - 26 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του το αργό πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά την αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ το δ΄τρίμηνο, δίνοντας στους επενδυτές λόγο να «πουλήσουν». Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού για τα συμβόλαια Μαΐου υποχώρησε κατά 53 σεντς στα 80 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 1,2%.

Με χαμηλότερο ρυθμό από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της κυβέρνησης και των αναλυτών αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2009. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε 5,6% σε ετήσια βάση, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 5,9%. Για το σύνολο του 2009, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,4%, σημειώνοντας τη χειρότερη ''επίδοση'' από το 1946.

Αν και η ανάπτυξη του δ' τριμήνου δεν εκπλήρωσε τις προβλέψεις, ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων έξι ετών.

Παράλληλα, η αύξηση των εταιρικών κερδών, που σημείωσαν ετήσια άνοδο 8% στο τρίμηνο, τη μεγαλύτερη σε διάστημα 25 ετών, δημιουργεί αισιοδοξία για βελτίωση της απασχόλησης και, ακολούθως, διατήρηση της ανάπτυξης.

Ωστόσο, η αγορά εργασίας και, ως εκ τούτου η κατανάλωση, συνέχισαν να πλήττονται από την κρίση. Πτωτικά κινήθηκαν και οι κατασκευές εμπορικών χώρων, ενώ οι δαπάνες σε γραφεία και εργοστάσια σημείωσε πτώση 18%.

Ο επικεφαλής της Federal Reserve, Ben S. Bernanke, δήλωσε χθες πως οι αδύναμες αγορές εργασίας και κατοικίας, δείχνουν πως η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη χρειάζεται χαμηλά επιτόκια για να διατηρήσει την ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.