ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρά κέρδη για το χρυσό

21:57 - 29 Μαρ 2010 | Εμπορεύματα
Με μικρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η διόρθωση του δολαρίου μετά από το ράλι ανόδου που πραγματοποιούσε έναντι του ευρώ, οδήγησε πολλούς επενδυτές να καταφύγουν στην προστασία της αγοράς των μετάλλων απέναντι στις προοπτικές αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκαν κατά 0,5% στα 1.111,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια του Ιουνίου έκλεισαν με οριακές απώλειες της τάξεως του 0,1% στα 1.109,80 δολάρια η ουγγιά.

Aνοδικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3457 δολ. από το επίπεδο των 1,3410 δολ. που έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3471 δολάρια.

Η άνοδος του ευρώ αποδίδεται στην αναγγελία της δημοπρασίας των 7ετών ομολόγων στην Ελλάδα. Νωρίς σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι το Δημόσιο προσέλαβε πέντε τράπεζες προκειμένου να προχωρήσει στην κοινοπρακτική έκδοση 7ετών ομολόγων. Το Ελληνικό Δημόσιο θα δανειστεί 5 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποφορτιστούν οι δανειακές ανάγκες του Απριλίου οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις υπερβαίνουν τα 15 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.