ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία ανάσα από τα 85 δολάρια το αργό

22:03 - 01 Απρ 2010 | Εμπορεύματα
Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση το αργό έκλεισε με κέρδη σήμερα, στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών άσκησαν πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα ευνοώντας τη ζήτηση του πετρελαίου.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκαν κατά 1,3% 84,87 δολάρια το βαρέλι, ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008.

Το αργό βοηθήθηκε από την άνοδο σε υψηλό 6 ετών του δείκτη μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ για το μήνα Μάρτιο, στον απόηχο των αυξημένων παραγγελιών και της ενισχυμένης παραγωγής. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ενισχύθηκε στις 59,6 μονάδες από 56,7 τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2004.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε πρόγραμμα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα παράλια των ΗΠΑ, παρά το υψηλό κόστος που θα έχει για το περιβάλλον.

Η κίνηση αυτή θα περιλαμβάνει την άρση της απαγόρευσης εξόρυξης των πηγών ενέργειας, στις ακτές του Ατλαντικού, στα ανατολικά του Κόλπου του Μεξικού και στις βόρειες ακτές της Αλάσκας.

Το σχέδιο αποσκοπεί στη μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από τις εισαγωγές πετρελαίου και την εξασφάλιση εσόδων από τις πωλήσεις αδειών για παράκτιες εξορύξεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.