ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά στα 87 δολάρια το αργό

22:36 - 06 Απρ 2010 | Εμπορεύματα
Με μικρά κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων καθώς οι θετικές προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία έχει δημιουργήσει θετικό momentum για τον κλάδο των εμπορευμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του αργού ενισχύθηκαν κατά 0,3% στα 86,84 δολάρια, ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008.  Μεταξύ των 85 και των 87 δολαρίων το βαρέλι αργού πετρελαίου, άμεση παράδοση, διακυμάνθηκε σήμερα η τιμή του "μαύρου χρυσού" στην αμερικανική αγορά του, διαμορφωνόμενη πολύ λίγο κατώτερα κάτω από το "υψηλό" του Οκτωβρίου 2008, αλλά όντας αρκούντως υψηλή γιά να "θέτει σε αμφισβήτηση τις δυνατότητες της διεθνούς οικονομίας ν' ανακάμψει σταθερά", όπως σημείωσε στη Ζυρίχη ο οίκος "στρατηγικών" επενδύσεων "Πετρομάτριξ".

Οπως τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση αυτού του οίκου, "το δολάριο ισχυροποιείται διαρκώς έναντι του ευρώ (1,333 δολάριο το ευρώ, σήμερα, η πρόσκαιρη ισοτιμία)", καθηλώνοντας αφ' ενός την αποτιμώμενη στο αμερικανικό νόμισμα τιμή του πετρελαίου, αφ ετέρου όμως αν αυτή η τιμή αναρριχηθεί ως τα 90 δολάρια το βαρέλι," τότε θα ακυρωθεί η επιχειρούμενη δειλή οικονομική ανάκαμψη, διεθνώς".

Τα καλά αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, σε σχέση και με τη μειούμενη ζήτησή του, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, "συνηγορούν" στα σημερινά όρια διακύμανσης της τιμής του πετρελαίου, ανακοίνωσε τέλος ο ίδιος οίκος.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.