ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικά ο χρυσός

22:02 - 08 Απρ 2010 | Εμπορεύματα
Με οριακές απώλειες έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς για ακόμη μία φορά η ενίσχυση του δολαρίου έπληξε την ελκυστικότητα των μετάλλων, αφού γίνονται ακριβότερα για τους επενδυτές που δεν χρησιμοποιούν ως κύριο νόμισμα τους του αμερικανικό.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του χρυσού υποχώρησαν μόλις κατά 10 cents, ήτοι 0,1% στα 1.152,90 δολάρια, ενώ οι απώλειες του παλλάδιου έφτασαν στο 1,7% και στα 503,50 δολάρια.

Mικρή υποχώρηση παρουσίασε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3335 δολ. έναντι 1,3357 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3269 δολάρια.

Το ευρώ δέχθηκε περιορισμένες πιέσεις σήμερα εξαιτίας της όξυνσης που παρουσίασε η κρίση στην ελληνική αγορά Δημόσιου Χρέους με την εκτίναξη των spreads και των CDS. Η διαβεβαίωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean Claude Trichet ότι η "Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει" καθησύχασε ελαφρώς τις αγορές ομολόγων και συναλλάγματος, χωρίς ωστόσο να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η χώρα μας θα κατορθώσει να επιλύσει από μόνη της τα προβλήματα της. Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο μηχανισμός στήριξης Ε.Ε - ΔΝΤ αποτελεί ένα "λειτουργικό πλαίσιο". Στήριξη παρείχε επίσης στο ευρωπαϊκό νόμισμα η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για μείωση του ελλείμματος του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά 40% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.