ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 85 δολάρια το αργό

21:41 - 29 Απρ 2010 | Εμπορεύματα
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, κλείνοντας πάνω από τα 85 δολάρια, στον απόηχο της ιδιαιτέρως θετικής εικόνας που παρουσιάζουν οι κεφαλαιαγορές σήμερα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 2,3% στα 85,17 δολ. το βαρέλι, παρόλο που η ανακοίνωση των αποθεμάτων του έδειξαν ότι η ζήτηση του «μαύρου χρυσού» δεν έχει αποκατασταθεί σε σχέση με την παραγωγή.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν 1,96 εκατ. βαρέλια φθάνοντας στα 357,8 εκατ. την εβδομάδα που πέρασε, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο, σύμφωνα με το υπουργείο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,7% φθάνοντας στα 9,68 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο.

Τα διϋλιστήρια λειτούργησαν με το 89% της δυναμικότητάς τους, 3% υψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα και με το μεγαλύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο του 2008, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας.

Τα αποθέματα διϋλισμένων καυσίμων, κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, αυξήθηκαν 2,94 εκατ. βαρέλια φθάνοντας την περασμένη εβδομάδα στα 151,8 εκατ. βαρέλια.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Αλι αλ-Ναΐμι είπε ότι οι τιμές του αργού βρίσκονται σε «υποφερτά επίπεδα» καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από τη χειρότερη μετά το 1930 ύφεση. Ο ίδιος ανέφερε ότι η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε «νέα τροχιά ανάπτυξης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.