ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα πτώση για το χρυσό

22:19 - 20 Μαϊ 2010 | Εμπορεύματα
Με νέες απώλειες έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς έντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους των επενδυτών ότι η αγορά των μετάλλων είναι υπεραγορασμένη. Αν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο χρυσός σημείωνε σημαντικές απώλειες, στο τέλος περιόρισε την πτώση καθώς οι ρευστοποιήσεις στα διεθνή χρηματιστήρια οδήγησαν τους επενδυτές να λάβουν εκ νέου θέσεις.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου υποχώρησαν κατά 0,4% στα 1.188,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο έκλεισαν με απώλειες 6,8% και 11% αντίστοιχα.

Τις απώλειες του χρυσού ενέτεινε και η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε εμφανίζονται να έχουν αποκλίνουσες απόψεις για την πολιτική που θα πρέπει να εφαρμόσουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση και να περιορίσουν το χρέος. Πιέσεις προκάλεσε στο κοινό νόμισμα η έκκληση που απηύθυνε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde για μεγαλύτερο συντονισμό στις πολιτικές των χωρών της ευρωζώνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.