ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 79 δολάρια το αργό

12:04 - 02 Αυγ 2010 | Εμπορεύματα
Με κέρδη κινείται σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων η τιμή του αργού, στον απόηχο της αδύναμης μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα, η οποία καθησύχασε τους αναλυτές σχετικά με την επιθετική συμπεριφορά του Πεκίνου να επιβραδύνει την ανάπτυξη της οικονομίας. Ακόμη, την άνοδο του πετρελαίου στηρίζει το αδύναμο δολάριο, το οποίο τονώνει την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ως εναλλακτική επένδυση.    

Αναλυτικά, η τιμή του αργού ενισχύεται 0,74% στα 79,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού brent κινείται στο +0,7% στα 78,73 δολάρια το βαρέλι.

Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους κινήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούλιο στην Κίνα, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο σχετικός δείκτης που έδωσαν στη δημοσιότητα HSBC Holdings και Markit Economics υποχώρησε στις 49,4 μονάδες, έναντι 50,4 μονάδων τον Ιούνιο. Παρόμοια κυβερνητικά στοιχεία κάνουν λόγο για υποχώρηση του δείκτη στις 51,2 μονάδες, από 52,1 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.