ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 80 δολάρια το αργό - Στο +2%

15:28 - 02 Αυγ 2010 | Εμπορεύματα
Κέρδη πάνω από 2% καταγράφει αυτή την ώρα η τιμή του αργού, στον απόηχο της ανόδου στις διεθνείς αγορές, αλλά και εν αναμονή των στοιχείων μεταποίησης στις ΗΠΑ και της ομιλίας του επικεφαλής της FED, Ben Bernanke. Aκόμα, θετικά συμβάλλει η αδύναμη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, η οποία καθησύχασε τους αναλυτές σχετικά με την επιθετική συμπεριφορά του Πεκίνου για επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας.

Αναλυτικά, η τιμή του αργού ενισχύεται 2,2% στα 80,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού brent κινείται στο +2,2% στα 79,9 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το αργό «άγγιξε» τα 80,86 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο σημείο από το Μάιο.

Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους κινήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούλιο στην Κίνα, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο σχετικός δείκτης που έδωσαν στη δημοσιότητα HSBC Holdings και Markit Economics υποχώρησε στις 49,4 μονάδες, έναντι 50,4 μονάδων τον Ιούνιο. Παρόμοια κυβερνητικά στοιχεία κάνουν λόγο για υποχώρηση του δείκτη στις 51,2 μονάδες, από 52,1 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.