ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου - Κάτω από τα 113 δολάρια το brent

10:59 - 09 Μαρ 2011 | Εμπορεύματα
Πτωτικά εξακολουθούν να κινούνται την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις διαβεβαιώσεις του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) ότι υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων πετρελαίου.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ υποχώρησε κάτω από τα 113 δολάρια το βαρέλι εξέλιξη, που αποδίδεται εν μέρει στην παρέμβαση του ΟΠΕΚ.

Σημειώνεται πως ο ΟΠΕΚ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, για να αυξήσει επισήμως την παραγωγή,  σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου του Κουβέιτ την Τρίτη, αλλά  ορισμένοι στον οργανισμό δεν είναι πρόθυμοι να αυξήσουν την παραγωγή, εκτιμώντας  ότι υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σήμερα στα στοιχεία που θα δώσει στη δημοσιότητα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας για τα εμπορικά αποθέματα των ΗΠΑ, με τους αναλυτές να περιμένουν νέα άνοδο των αποθεμάτων αργού.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαρτίου αναμένεται να δείξουν αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 400.000 βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.