ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πλώρη" για τα 117 δολ. βάζει το brent

12:19 - 18 Μαρ 2011 | Εμπορεύματα
"Πλώρη" για τα 117 δολάρια το βαρέλι έχει βάλει το brent στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές των ξένων αγορών, την ώρα που η μεσανατολική κρίση βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, καθώς η απόφαση του ΟΗΕ να επέμβει στη Λιβύη πυροδοτεί εκ νέου ανησυχίες για την κλιμάκωση των εντάσεων.

Ειδικότερα, άνοδο κατά 1,75 δολ. στα 116,65 δολ. το βαρέλι καταγράφει αυτή την ώρα το brent, ενώ η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχύεται κατά 1,90 δολ. στα 103,32 δολ. το βαρέλι.


Στο μεταξύ, ο καταστροφικός σεισμός που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στις βορειανατολικές ακτές της Ιαπωνίας προκάλεσε περαιτέρω φόβους για πτώση της ζήτησης στην τρίτη μεγαλύτερη ενεργοβόρο χώρα στον κόσμο, με αποτέλεσμα την υποχώρηση του Brent σε χαμηλό τριών εβδομάδων, στα 107 δολάρια, πριν από δύο μέρες.


«Ο αρχικός πανικός που επικράτησε στις αγορές σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη και τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στη ζήτηση της Ιαπωνίας τώρα υποχωρεί και οι επενδυτές στρέφονται στις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του σεισμού στη ζήτηση για πετρέλαιο και την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή», δήλωσε αναλυτής της Barclays Capital. Η εμπλοκή ξένων δυνάμεων «μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης στη Λιβύη», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.