ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brent και αργό στην απόλυτη "κορύφωση"!

09:43 - 21 Απρ 2011 | Εμπορεύματα
Ανοδο 2% σημείωσε το μπρεντ πλησιάζοντας την Τετάρτη τα 124 δολ. το βαρέλι, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν για πρώτη φορά σε επτά εβδομάδες και το δολάριο υποχώρησε σημαντικά, τροφοδοτώντας την όρεξη των επενδυτών για πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.
Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο στο πλαίσιο των αγορών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής που σηματοδότησε η υποχώρηση του δολαρίου, με τον χρυσό να αναρριχάται σε επίπεδα ρεκόρ υπερβαίνοντας τα 1.500 δολ. η ουγγιά.
Επίσης το πετρέλαιο ευνοήθηκε από την άνοδο των αμερικανικών μετοχών, καθώς ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA) έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών μετά τα σημαντικά εταιρικά κέρδη.
Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 2,52 δολ. φθάνοντας στα 123,85 δολ. το βαρέλι, μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα και στα 124,23 δολ. το βαρέλι. Το μπρεντ άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα 32 μηνών υπερβαίνοντας τα 127 δολ. το βαρέλι στις 11 Απριλίου, ωστόσο οι ανησυχίες για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου που βλάπτουν την παγκόσμια ζήτηση του καυσίμου, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωσή τους.
Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο 3,17 δολ. το βαρέλι κλείνοντας στα 111,45 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Απριλίου, όταν έκλεισε στα υψηλά επίπεδα των 112,79 δολ. το βαρέλι.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.