ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι συγκρούσεις στη Λιβύη μπορεί να ανακόψουν την πτώση του πετρελαίου

17:20 - 29 Δεκ 2014 | Εμπορεύματα
Οι συγκρούσεις στη Λιβύη μπορεί να ανακόψουν την πτώση του πετρελαίου
Το πετρέλαιο κέρδισε έδαφος για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις μέρες, ωθούμενο από τις θεωρίες ότι η κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Λιβύη μπορεί να μειώσει την παγκόσμια υπερπροσφορά, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα futures του μπρέντ ανέβηκαν κατά 1,3% στο Λονδίνο. Τα πυρά έχουν σταματήσει στα τρία από τα έξι τανκ στο Es Sider, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό λιμάνι της Λιβύης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της National Oil Corp., Mohamed Elharari.

Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, Youcef Yousfi, κάλεσε τον OPEC να μειώσει την παραγωγή για να ενισχύσει τις τιμές, μεταδίδει το Associated Press.

Η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει κατά 46% αυτόν τον χρόνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2008, καθώς ο OPEC επέμενε να μην προχωρήσει σε περικοπές της προσφοράς για να αναχαιτίσει την πτώση, στοχεύοντας στην διατήρηση του μεριδίου αγοράς της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει τον κύριο λόγο στον Οργανισμό.

«Η βασική εξέλιξη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ήταν η επίθεση στο τερματικό του Es Sider στη Λιβύη και τα πυρά που ακολούθησαν στις δεξαμενές», σχολίασε ο Olivier Jakob, διευθυντής στο Petromatrix GmbH. «Η Λιβύη μπορεί να βοηθήσει να σταθεροποιηθεί το μπρεντ», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.