ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Έχασε" και τα 45 δολάρια το πετρέλαιο

14:57 - 13 Ιαν 2015 | Εμπορεύματα
"Έχασε" και τα 45 δολάρια το πετρέλαιο
Έχασε και τα 45 δολάρια το πετρέλαιο σήμερα, εν μέσω ανησυχιών ότι τα αποθεματικά σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ θα αυξηθούν, επιδεινώνοντας την κατάσταση υπερπροσφοράς που επικρατεί στην αγορά του "μαύρου χρυσού".

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχωρεί 1,53 δολάρια ή 3,32% στα 44,54 δολάρια το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως και τα 44,23 δολάρια.

 

Το αργό Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου «χάνει» 1,90 δολάρια ή 4,01% στα 45,53 δολάρια το βαρέλι.

 

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ενεργείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σουχάιλ Μαζρούι, δήλωσε ότι ο OPEC δεν είναι πλέον σε θέση «να προστατεύσει» την τιμή του πετρελαίου, που κατρακυλά από τον Ιούνιο.

 

Μιλώντας στο Gulf Intelligence UAE Energy Forum, φόρουμ της πετρελαϊκής βιομηχανίας στο Αμπού Ντάμπι, ο υπουργός Ενεργείας δήλωσε ότι είναι αναγκαίος ο έλεγχος της παραγωγής σχιστολοθικού πετρελαίου, που ωθεί προς τα κάτω τις τιμές του αργού.

 

«Δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να προστατεύουμε το επίπεδο των τιμών. Αντιμετωπίζουμε υπερπαραγωγή πετρελαίου που αφορά κυρίως το σχιστολιθικό πετρέλαιο και αυτό πρέπει να διορθωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο OPEC, του οποίου οι 12 χώρες-μέλη παρέχουν το 40% της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου, συμφώνησε στις 27 Νοεμβρίου να διατηρήσει το στόχο παραγωγής του στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως και να μην τον μειώσει για να αναχαιτίσει την πτώση των τιμών, αποσκοπώντας στη διατήρηση του μεριδίου αγοράς του.

 

Διαβάστε σχετικά: Ο ΟΠΕΚ δεν μπορεί να προστατεύσει τις τιμές του πετρελαίου, λένε στα ΗΑΕ

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 13 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.