ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup: Περαιτέρω πτωτικά ρίσκα για το πετρέλαιο το 2016

11:48 - 30 Δεκ 2015 | Εμπορεύματα
Citigroup: Περαιτέρω πτωτικά ρίσκα για το πετρέλαιο το 2016
Οι τιμές του αργού αντιμετωπίζουν περαιτέρω πτωτικό ρίσκο στο α΄ εξάμηνο του 2016, με τον OPEC να στηρίζεται στις ελπίδες να βγάλει τον ανταγωνισμό έξω από τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με αναλυτή της Citigroup.

"Έχουμε ένα φυσικό πλεόνασμα προσφοράς-ζήτησης. Αυτό ταιριάζει με το θέμα των τιμών, ότι οι τιμές θα είναι χαμηλότερες για μεγαλύτερο διάστημα", τόνισε ο Tim Evans, ενεργειακός αναλυτής της τράπεζας στο CNBC.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν άλλο 1% κοντά στα 37 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές συναλλαγές σήμερα, μετά από το ράλι του 3% στις προηγούμενες συνεδριάσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη, εν μέσω ελπίδων ότι οι ψυχρές καιρικές συνθήκες τον χειμώνα θα τονώσουν τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι τιμές του πετρελαίου διαμορφώνονται ακόμη σε πολυετή ιστορικά χαμηλά, αλλά η παραγωγή του OPEC βρίσκεται σε επίπεδα "αρκετά υψηλότερα από το προηγούμενο έτος", δήλωσε ο Evans.

Για παράδειγμα, το Νοέμβριο ο μεγαλύτερος παραγωγός του OPEC, η Σαουδική Αραβία, άντλησε 7% περισσότερο πετρέλαιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εξισορροπώντας μια επιβράδυνση της αύξησης της πετρελαϊκής προσφοράς στις ΗΠΑ, δήλωσε.

"Αυτό το επιπλέον πετρέλαιο του OPEC είναι που διατηρεί το πλεόνασμα στην αγορά", δήλωσε ο Evans.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.