ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο: Ελεύθερη πτώση 5,5%- Κάτω από τα $30

23:18 - 02 Φεβ 2016 | Εμπορεύματα
Πετρέλαιο: Ελεύθερη πτώση 5,5%- Κάτω από τα $30
Κλιμακώθηκαν σήμερα οι πιέσεις στο αργό, με το συμβόλαιο να χάνει το ψυχολογικό επίπεδο των 30 δολ. το βαρέλι καθώς καταρρέουν οι προσδοκίες για μια συμφωνία μείωσης της παραγωγής μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 1,74 δολ. ή 5,5% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 29,88 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 21 Ιανουαρίου.

Οι προσδοκίες για μια συμφωνία της Ρωσίας με τον ΟΠΕΚ οδήγησαν σε ράλι τις τιμές του πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα, παρά τις επιφυλάξεις των αναλυτών για τις πιθανότητες να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε μια κοινή γραμμή συνεργασίας.

Την ίδια στιγμή η νευρικότητα των επενδυτών εντείνεται λίγο πριν την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για την πορεία των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Τα κρίσιμα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας αναμένεται να δείξουν περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων κατά 3,75 εκατ. βαρέλια σύμφωνα με δημοσκόπηση αναλυτών στο Bloomberg.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.