ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OPEC: Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου πλήττουν την οικονομία

15:59 - 10 Φεβ 2016 | Εμπορεύματα
OPEC: Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου πλήττουν την οικονομία
Την παγκόσμια οικονομία πλήττουν οι χαμηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου, οι οποίες τελικά δεν αυξάνουν την καταναλωτική ζήτηση για βενζίνη και άλλα πετρελαϊκά προϊόντα όσο αναμενόταν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο OPEC.

Ο Οργανισμός υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση και την παγκόσμια οικονομία, δηλώνοντας ότι οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου αντισταθμίστηκαν από την χαμηλότερη καταναλωτική ζήτηση, ενώ έπληξαν παράλληλα μεγάλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Βραζιλία.

 

Η ανακοίνωση, έρχεται καθώς οι πετρελαϊκές τιμές ξεκίνησαν εκ νέου την πτώση τους καθώς τα μέλη του Οργανισμού απέτυχαν να συμφωνήσουν σε μια μείωση της παραγωγής.

 

Οι χαμηλότερες τιμές γενικώς θεωρούνται «ευλογία» για τους καταναλωτές πετρελαίου και ευρύτερα για την παγκόσμια οικονομία. Αλλά αυτή τη φορά, «η συνολική αρνητική επίδραση από την απότομη πτώση των τιμών από τα μέσα του 2014, έχει υπερβεί τα οφέλη βραχυπρόθεσμα», αναφέρει ο OPEC.

 

Ο Οργανισμός, ο οποίος προμηθεύει περισσότερα από ένα στα τρία βαρέλια πετρελαίου που καταναλώνονται παγκοσμίως, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2016, στο 3,2% από το 3,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.