ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lagarde: Το πετρέλαιο θα παραμείνει χαμηλά για μεγάλο διάστημα

11:02 - 22 Φεβ 2016 | Εμπορεύματα
Lagarde: Το πετρέλαιο θα παραμείνει χαμηλά για μεγάλο διάστημα
Οι τιμές του αργού πετρελαίου πιθανότατα θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδσα για μεγαλύτερο διάστημα από ότι αναμενόταν, εκτιμά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagard.

Η Lagarde κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Άμπου Ντάμπι, κάλεσε τις χώρες του Αραβικού Κόλπου να μειώσουν τις δαπάνες και να αυξήσουν τη φορολογία, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου

 

«Όχι μόνο έχει σημειωθεί πτώση στις τιμές του πετρελαίου κατά δύο τρία από τα πρόσφατα υψηλά, αλλά οι παράγοντες της ζήτησης και της προσφοράς καταδεικνύουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα», τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

 

Σύμφωνα με τη Lagarde, μέσα στο 2015 οι χώρες παραγωγοί πετρελαίου στον Αραβικό Κόλπο, έχουν χάσει πάνω από 340 δισ. δολ. εσόδων από το πετρέλαιο, περίπου δηλαδή το 20% του ΑΕΠ τους, όπως μεταδίδει το CNBC. 

 

Οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν υποχωρήσει 44% τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που ανάγκασε τη Σαουδική Αραβία να μειώσει τις δαπάνες, σημειώνει το Bloomberg. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:22 - 22 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.