ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Πτώση στο πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων

08:44 - 23 Μαρ 2016 | Εμπορεύματα
Ιαπωνία: Πτώση στο πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων
Μετά τη δημοσιοποίηση βιομηχανικών στοιχείων που δείχνουν αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων σε μεγαλύτερο επίπεδο από αυτό που αρχικά αναμενόταν, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση στις ασιατικές αγορές.

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης πετρελαίου για τον επόμενο μήνα μειώθηκαν κατά 36 σεντς στα 41,09 δολ το βαρέλι, ενώ είχαν καταγράψει το υψηλότερο επίπεδό τους για το 2016, στα 41,90 δολ το βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση για να διορθώσουν τελικά στα στα 41, 45 δολ το βαρέλι.


Οι τιμές του πετρελαίου Brent διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 25 σεντς στα 41,54 δολ το βαρέλι, αντισταθμίζοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, στην οποία είχαν αυξηθεί στα 41,79 δολ το βαρέλι.


Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες φαίνεται ότι ενίσχυσαν το ρίσκο για τη μελλοντική διαμόρφωση των πετρελαϊκών τιμών.


Το Ινστιτούτο Πετρελαίου των ΗΠΑ (API) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά περίπου 9 εκατ βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, για να φτάσουν συνολικά στο ύψος ρεκόρ, των 532 εκατ βαρελιών. Η αύξηση αυτή, είναι αυξημένη κατά περίπου 6 εκατ βαρέλια έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών και πρακτικά συντηρεί την τάση των διεθνών αγορών για περαιτέρω μείωση των τιμών πετρελαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.