ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Ενισχύεται η ζήτηση αργού το 2016

21:56 - 28 Μαρ 2016 | Εμπορεύματα
Credit Suisse: Ενισχύεται η ζήτηση αργού το 2016
Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ ξεκίνησε να υποχωρεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, ο κίνδυνος για τις τιμές του αργού συνέχισε να κυριαρχεί.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, η ετήσια ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου υποχώρησε το 2015, από 2% στο 1,2%, με την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας και των προηγμένων οικονομιών να επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους των επενδυτών.


Ωστόσο οι αναλυτές της Credit Suisse τονίζουν ότι η ζήτηση του πετρελαίου φαίνεται να ενισχύεται ξανά το 2016, με την υποτονικότητα λόγω του ήπιου χειμώνα αλλά και τη μειωμένη δραστηριότητα στις εξορυκτικές βιομηχανίες να φαίνεται ότι "ξεπερνιούνται".


"Η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου καταγράφει θετικά σημάδια" αναφέρει χαρακτηριστικά η Credit Suisse. "Προβλέπουμε εκ νέου επιτάχυνση της αύξησης της ζήτησης κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, εφ 'όσον αποφευχθεί η ύφεση". Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τιμή των συμβολαίων του πετρελαίου θα αναρριχηθεί στα 50 δολάρια το βαρέλι έως τον Μάιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.