ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Goldman Sachs βλέπει «καταιγίδα» στον χαλκό

16:10 - 29 Αυγ 2016 | Εμπορεύματα
Η Goldman Sachs βλέπει «καταιγίδα» στον χαλκό
Τα hedge funds εγκαταλείπουν το χαλκό καθώς η Goldman Sachs προβλέπει ότι μια «καταιγίδα προσφοράς» θα πλήξει την αγορά και θα πιέσει τις τιμές ακόμη χαμηλότερα. Παρότι άλλα μέταλλα έχουν καλές επιδόσεις το 2016, ο χαλκός εξάλειψε την περασμένη εβδομάδα την άνοδο του τελευταίου χρόνου τη στιγμή που επιβραδύνεται και η ζήτηση από την Κίνα, το μεγαλύτερο χρήστη στον κόσμο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα αποθέματα του μετάλλου αυξάνονται, προσθέτοντας στις ενδείξεις μιας επιβράδυνσης στη ζήτηση. Τα αποθέματα που παρακολουθεί το London Metal Exchange έχουν εκτοξευτεί σε υψηλά 10 μηνών, ενώ η Commerzbank ανέφερε σε έκθεση της 24ης Αυγούστου ότι η προσφορά μάλλον μετακινείται εκτός Κίνας και προς τις αποθήκες που παρακολουθεί το LME.

 

Οι διαχειριστές χρήματος ποντάρουν σε περισσότερες πτώσεις της τιμής του εμπορεύματος, υπογραμμίζει το πρακτορείο.

 

«Οι επενδυτές δεν είναι αρκετά γενναίοι για θέσεις long στο χαλκό», ανέφερε ο Bob Minter στρατηγικός αναλυτής στην Aberdeen Asset Management. Καθώς η ζήτηση επιβραδύνεται, «το δεύτερο μισό του έτους είναι παραδοσιακά μια δύσκολη περίοδος για πολλούς στα βιομηχανικά εμπορεύματα, επομένως η εποχικότητα λειτουργεί σε βάρος του χαλκού», πρόσθεσε.

 

Η τιμή του χαλκού θα υποχωρήσει κάτω των δύο δολαρίων στα τέλη του έτους, σύμφωνα με τον Dane Davis, αναλυτή στην Barclays. Η αγορά θα αντιμετωπίσει μια «δύσκολη περίοδο» κατά το δεύτερο εξάμηνο, επιβεβαίωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.