ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ισχυρό δολάριο πλήττει τις τιμές του πετρελαίου

13:13 - 18 Νοε 2016 | Εμπορεύματα
Το ισχυρό δολάριο πλήττει τις τιμές του πετρελαίου
Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, υπό το βάρος του ισχυρού δολαρίου, το οποίο το καθιστά πιο ακριβό για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Ειδικότερα, τα Brent futures του αργού πετρελαίου υποχωρούν 32 σεντς, ή 0,69 % στα $ 46,17 το βαρέλι, ενώ στις ΗΠΑ το West Texas Intermediate υποχωρεί 47 σεντς, ή 1,06 % στα $ 44,95 το βαρέλι.

 

Η ενίσχυση του δολαρίου καλύπτει ακόμα και τις νέες προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ θα καταλήξει τελικά σε μια συμφωνία για μείωση της παραγωγής, έπειτα από τις αισιόδοξες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih σχετικά με τις πιθανές περικοπές από τον ΟΠΕΚ,

Άλλωστε, μια ενδεχόμενη συμφωνία του ΟΠΕΚ δεν είναι αρκετή για να εξαλείψει την αβεβαιότητα από την αγορά, καθώς ακόμα κι αν επιτευχθεί, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος της θα είναι μικρής διάρκειας.

 

To δολάριο οδεύει προς το καλύτερο 15ήμερο έναντι του γεν από το 1988

 

Το καλύτερο δεκαπενθήμερο έναντι του γεν εδώ και σχεδόν 30 χρόνια καταγράφει το δολάριο, με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ να οδηγεί το αμερικανικό νόμισμα στα υψηλότερα επίπεδα από το 2003 έναντι του καλαθιού των βασικότερων νομισμάτων.

 

Ώθηση στο δολάριο δίνει και η ομιλία της επικεφαλής της Federal Reserve Τζάνετ Γέλεν την Πέμπτη, κατά την οποία έδωσε ισχυρό σήμα ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν στη συνεδρίαση του επόμενου μήνα.

 

Ειδικότερα, το δολάριο ενισχύεται 0,8% έναντι του γεν χτυπώντας το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου, ενώ έχει εκτοξευθεί κατά περίπου 7,5% τις τελευταίες δύο εβδομάδες έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.