ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο: Μικρές μεταβολές εν όψει της συνόδου του ΟΠΕΚ

23:58 - 24 Νοε 2016 | Εμπορεύματα
Πετρέλαιο: Μικρές μεταβολές εν όψει της συνόδου του ΟΠΕΚ
Μικρές μεταβολές σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου εν όψει της συνόδου των χωρών του ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθεί η εφαρμογή της απόφασης για πλαφόν στην παραγωγή.

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 0,18% στα 48,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού αυξήθηκε οριακά στα 47,98 δολάρια.

Χρηματιστές ανέφεραν ότι η δραστηριότητα στην αγορά ήταν χαμηλή, λόγω της αργίας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και υπήρχε απροθυμία για μεγάλα στοιχήματα, εν μέσω της αβεβαιότητας σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής με πρωτοβουλία του ΟΠΕΚ.

Ο ΟΠΕΚ θα συνεδριάσει στις 30 Νοεμβρίου για να συντονίσει τις μειώσεις που είχαν συμφωνηθεί κατ’ αρχήν στη σύνοδο της Αλγερίας τον Σεπτέμβριο, πιθανόν με τη συνεργασία και της Ρωσίας, η οποία δεν είναι μέλος του Οργανισμού.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί να περιορίσει τη σχεδιαζόμενη παραγωγή πετρελαίου της για το 2017 κατά 200.000 έως 300.000 βαρέλια την ημέρα, εφόσον ισχύσει ένα παγκόσμιο πάγωμα.

Ο ΟΠΕΚ θα προτείνει πιθανόν τη μείωση της παραγωγής και από άλλες χώρες (που δεν ανήκουν στον Οργανισμό) κατά 880.000 βαρέλια την ημέρα για ένα εξάμηνο, από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.