ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσός και ασήμι έχασαν την αξία τους λόγω δολαρίου

22:31 - 25 Νοε 2016 | Εμπορεύματα
Χρυσός και ασήμι έχασαν την αξία τους λόγω δολαρίου
Με "βουτιά" 2,3% έκλεισε η εβδομάδα για τον χρυσό, ενώ με απώλειες "τερμάτισε" και σε επίπεδο συνεδρίασης, παρά το "διάλειμμα" του δολαρίου από το ράλι της τελευταίας εβδομάδας. Σε πτωτική τροχιά η εβδομάδα και για το ασήμι.

Μάλιστα, η "διολίσθησή" του ήταν αρκετή για να βρεθεί, ενδοσυνεδριακά, σε νέα χαμηλά εννέα μηνών.
Συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 10,30 δολάρια ή 0,9%, στα 1.179 δολάρια η ουγγιά, ενώ σε εβδομαδιαία βάση, σημείωσε πτώση 2,3%, καθώς τα ισχυρά κέρδη του δολαρίου κατέστησαν το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο ελκυστικό.
Την τελευταία εβδομάδα, οι αυξημένες πιθανότητες αύξησης επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο επισκίασαν το μέταλλο, το οποίο και επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια.
Σημειωτέον πως το εργαλείο FedWatch της CME τοποθετεί στο 100% τις πιθανότητες η Fed να προβεί σε κίνηση τον ερχόμενο μήνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό νόμισμα έχει κερδίσει περισσότερο από 6%, έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων, από τις αρχές του Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ, το ασήμι Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε υψηλότερα κατά 7 σεντς ή 0,5% στα 16,465 δολάρια η ουγγιά, αλλά η εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 0,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.