ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι 9% για το αργό μετά τον OPEC

22:26 - 30 Νοε 2016 | Εμπορεύματα
Ράλι 9% για το αργό μετά τον OPEC
Σε ράλι επιδόθηκε η τιμή του πετρελαίου, έπειτα από τη γνωστοποίηση της συμφωνίας στον OPEC για μείωση της παραγωγής μαύρου χρυσού.

Ο OPEC ήρθε σε συμφωνία για την μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής, διαψεύδοντας τους σκεπτικιστές καθώς η ανάγκη να μειωθεί η υπερπροσφορά πετρελαίου, που διαμορφωνόταν σε επίπεδο-ρεκόρ (αλλά και να αποδειχθεί η αξιοπιστία του Οργανισμού), έφερε την πρώτη περικοπή της παραγωγής σε οκτώ χρόνια. Ειδικότερα, ο OPEC θα μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως στα 32,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του OPEC στο Bloomberg.

 

Η συμφωνία έφερε ράλι στις τιμές πετρελαίου, με το συμβόλαιο αργού τύπου WTI και παραδόσεως Ιανουαρίου να ενισχύεται κατά 9,04% ή 4,21 δολάρια στα 49,44 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

 

Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 27 Οκτωβρίου και την μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

 

Σε επίπεδο μήνα, το πετρέλαιο συγκέντρωσε κέρδη 5,5% το Νοέμβριο.

 

Απώλειες για τον χρυσό

 

Ο χρυσός κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,4% ή 16,9 δολαρίων, τερματίζοντας στα 1.173,9 δολάρια την ουγκιά τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στο αρνητικό κλίμα, συνέβαλλε, μεταξύ άλλων, και η συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής που εκτόξευσε τις τιμές του πετρελαίου αλλά και ώθησε τους επενδυτές μακριά από το ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

 

Απογοητευτικός ήταν ο Νοέμβριο για το χρυσό, καθώς το πολύτιμο μέταλλο βίωσε τις χειρότερες μηνιαίες απώλειες μέχρι στιγμής φέτος.

Σε επίπεδο μήνα, ο χρυσός μετρά απώλειες ύψους 7,9%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση του μετάλλου σε επίπεδο μήνα από τον Οκτώβριο του 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.