ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιούνται οι τιμές του αργού εν μέσω εξασθένησης δολαρίου

17:55 - 10 Ιαν 2017 | Εμπορεύματα
Σταθεροποιούνται οι τιμές του αργού εν μέσω εξασθένησης δολαρίου
Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του «μαύρου χρυσού» μετά και το ισχυρό χθεσινό sell-off, καθώς η πτώση του δολαρίου «πυροδότησε» με τη σειρά της ένα γύρο short covering στο πετρέλαιο. Ωστόσο αναλυτές μιλώντας στο Reuters δηλώνουν πως η αγορά είναι ευάλωτη σε περαιτέρω πτώση.

Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου το Δεκέμβριο ενθαρρύνανε τους επενδυτές να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες παραγώγων αργού πετρελαίου, και πολλές από αυτές τις long θέσεις είναι πιθανό να μην αποδώσουν, όπως εκτιμούν αναλυτές και μπρόκερς. 

Να σημειωθεί ότι το πετρέλαιο αποτιμάται σε δολάρια, επομένως ένα «αδύναμο» δολάριο οδηγεί σε αγορές τους επενδυτές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα. 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 2δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, καθώς εγείρονται ανησυχίες και αμφιβολίες για το κατά πόσο οι χώρες ΟΠΕΚ και εκτός ΟΠΕΚ θα τηρήσουν επακριβώς τη συμφωνία τους για μείωση της παραγωγής. Χώρες όπως η Σαουδική Αραβία εμφανίζουν μειωμένη προσφορά, ωστόσο άλλες όπως το Ιράκ δεν παρουσιάζουν ίδια εικόνα. Παράλληλα αυξάνονται τα αποθέματα στις ΗΠΑ. 

Αυτήν την ώρα το αργό κινείται ελαφρά ανοδικά στα 52 δολάρια το βαρέλι.

Γιάννης Τσιρογιάννης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.