ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Η αγορά πετρελαίου ίσως εξισορροπηθεί αυτό το τρίμηνο

10:46 - 24 Ιαν 2017 | Εμπορεύματα
UBS: Η αγορά πετρελαίου ίσως εξισορροπηθεί αυτό το τρίμηνο
Η αγορά πετρελαίου φαίνεται έτοιμη να εξισορροπηθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς τα μέλη του ΟΠΕΚ μειώνουν την παραγωγή τους, εκτιμά έκθεση της UBS.

Οι μειώσεις αυτές, σε συνδυασμό με περιορισμό της παραγωγής σε άλλα μέρη του κόσμου, φαίνεται ότι θα τονώσουν τον ρυθμό με τον οποίο θα εξισορροπηθούν η προσφορά και η ζήτηση στην αγορά, πράγμα που ώθησε την UBS να αναθεωρήσει την πρόβλεψή της για εξισορρόπηση το πρώτο τρίμηνο του 2017 και όχι το δεύτερο.

 

«Ενσωματώνοντας τις βασικές αναθεωρήσεις της IEA για τη ζήτηση –και αν όλα τα υπόλοιπα παραμείνουν αμετάβλητα- φέρνουμε την πρόβλεψή μας για την εξισορρόπηση, από το δεύτερο τρίμηνο του 2017 στο πρώτο», ανέφεραν οι αναλυτές της τράπεζας, Jon Rigby, William Featherston και Joseph Head, σε έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε σήμερα.

 

Μόλις εξισορροπηθεί η αγορά πετρελαίου και ο ρυθμός των μειώσεων των αποθεμάτων αυξηθεί, η UBS προβλέπει πως οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά πέντε με 10 δολάρια το βαρέλι. Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν μια αύξηση παραγωγής στις ΗΠΑ, πράγμα που μάλλον θα χρειαστεί για να κρατηθεί η αγορά εκεί που πρέπει.

 

«Αν η αμερικανική προσφορά αντιδράσει λιγότερο απ’ όσο φανταζόμαστε, ωστόσο, τότε υπάρχει ένας κίνδυνος η αγορά να γίνει υπερβολικά σφικτή, στέλνοντας το Brent υψηλότερα του στόχου-κινήτρου των 60 με 80 δολάρια το βαρέλι και βάζοντας τα θεμέλια για άλλον έναν κύκλο στις τιμές», τονίζουν πάντως οι ειδικοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.