ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι προβλέπει για το πετρέλαιο ένας από τους μεγαλύτερους traders

15:22 - 06 Φεβ 2017 | Εμπορεύματα
Τι προβλέπει για το πετρέλαιο ένας από τους μεγαλύτερους traders
Τα πάνω κάτω αναμένεται να φέρουν στις πετρελαϊκές τιμές οι πολιτικές που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ και οι διεθνείς παραγωγοί «μαύρου χρυσού», όπως σχολιάζει ένας από τους μεγαλύτερους traders πετρελαίου στον κόσμο.

Ο Kho Hui Meng, επικεφαλής του ασιατικού βραχίονα του Ομίλου Vitol, εξηγεί μέσα από ανάλυσή του πως στη συγκεκριμένη αγορά τα πράγματα είναι μετέωρα, εξαιτίας τόσο της αμερικανικής πολιτικής όσο και της συμφωνίας για την παραγωγή πετρελαίου που παραμένει θολό αν θα υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο παγκόσμιος δείκτης αργού τύπου Μπρεντ μπορεί να κυμανθεί από τα 52 έως και τα 62 δολάρια το βαρέλι. Ο ίδιος θεωρεί πως η αγορά θα είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη, ενώ το μόνο που μπορούν να κάνουν οι επενδυτές είναι να περιμένουν.

Η τάση της αγοράς στην ουσία αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες που κυριαρχούν από τότε που ανέλαβε ο Ντ. Τραμπ, με τους traders σε όλους τους τομείς, από συνάλλαγμα μέχρι μέταλλα και μετοχές να προσπαθούν να καταλάβουν τις επιπτώσεις των μέτρων που λέει ότι θα λάβει ο πρόεδρος της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Η πετρελαιαγορά βιώνει κρίση εξαιτίας μεγαλύτερων γεωπολιτικών εντάσεων, λόγω της σκληρής γραμμής που ακολουθεί έναντι του Ιράν. Σχετικά με την επιβολή του φόρου επί των εισαγωγών, η Goldman Sachs θεωρεί ότι η πιθανότητα να επιβληθεί δεν είναι μεν μεγάλη, αν όμως γίνει, ίσως πυροδοτήσει ένα selloff στο πετρέλαιο.

Από τη μεταβλητότα θα μπορούσαν να επωφεληθούν εταιρείες όπως η Vitol και οι ανταγωνιστικές της, Trafigura Group και Glencore. Τα κέρδη του 1,6 δισ. δολ. της Vitol το 2015 πήραν ώθηση λόγω των μεταβολών στις τιμές της αγοράς ενέργειας.

Οι traders αναμένουν από τις ΗΠΑ ένα σήμα, αφού, αν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές από εκείνη την πλευρά, η φετινή αναμένεται να είναι μια θετική χρονιά για το την αγορά πετρελαίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 06 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.