ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ABN Amro:Σε ποια περίπτωση θα καταρρεύσει η τιμή του αργού;

20:24 - 21 Φεβ 2017 | Εμπορεύματα
ABN Amro:Σε ποια περίπτωση θα καταρρεύσει η τιμή του αργού;
H τιμή του αργού πετρελαίου θα μπορούσε να καταρρεύσει και στα 30 δολάρια το βαρέλι, περίπου 40% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, αν ο ΟΠΕΚ δεν επεκτείνει τη συμφωνία, εκτιμά η ολλανδική ABN Amro.

Στο τέλος του Νοεμβρίου ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να περιορίσει την παραγωγή αργού κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Ωστόσο, η συμφωνία αφορά το πρώτο μισό του 2017.

 

Ο επικεφαλής οικονομολόγος σε θέματα ενέργειας της ABN Amro, Hans van Cleef σε συνέντευξη του στο Bloomberg δήλωσε: «Αν δεν συνεχίσουν αυτή την πορεία, τότε η τιμή του αργού θα μπορούσε να πέσει χαμηλότερα εκεί που ήταν πριν από δύο χρόνια».

 

«Οι τιμές του αργού μπορούν εύκολα να πέσουν πίσω στα 30 δολάρια» ανέφερε.

 

Ο κ. Van Cleef εξέφρασε την εκτίμηση πως τα «καθοδικά ρίσκα έχουν γίνει μεγαλύτερα από πριν», λέγοντας πως υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι η αγορά έχει αποτιμήσει την μείωση της παραγωγής.

 

Με τη συμμόρφωση στη συμφωνία στο 90%, «δεν βλέπουμε κάποια ανοδική προοπτική από τον ΟΠΕΚ πλέον» σημείωσε. «Αυτό που βλέπουμε είναι μεγαλύτερο ρίσκο υψηλότερης παραγωγής στις ΗΠΑ, βλέπουμε άνοδο στα αποθέματα» τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:28 - 21 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.