ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι στο πετρέλαιο, σε υψηλά διετίας οι αναδυόμενες αγορές

18:54 - 11 Μαϊ 2017 | Εμπορεύματα
Ράλι στο πετρέλαιο, σε υψηλά διετίας οι αναδυόμενες αγορές
Oι αναδυόμενες αγορές σε νέα υψηλά διετίας, οι ιταλικές τράπεζες που πρωταγωνιστούν στις σημερινές συναλλαγές στην Ευρώπη και το εντυπωσιακό ράλι στο πετρέλαιο είναι τα βασικά γνωρίσματα της αγοράς για σήμερα Πέμπτη.

Ο δείκτης MSCI των αναδυόμενων μετοχών αυξάνεται κατά 0,6%, μετά και την άνοδο των τιμών πετρελαίου πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

 

Η τάση στις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι για δεύτερη μέρα ανοδική, με την Unicredit να ενισχύεται κατά 4,4% μετά την άνοδο των εσόδων και τις χαμηλότερες απώλειες δανείων που οδήγησαν σε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο.

 

Ο τραπεζικός δείκτης της Ιταλίας αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα σε περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς οι Mediobanca, Ubi Banca και Banco BPM ενισχύονται κατά 1,8% έως 3,5%, την ώρα που τα ιταλικά blue chips υπεραποδίδουν των ευρωπαϊκών με άνοδο 0,3%.

 

Τα futures του Brent σημειώνουν άνοδο 0,8%, επεκτείνοντας τα κέρδη της τάξης του 3% που σημείωσε την Τετάρτη, λόγω της μεγαλύτερης πτώσης των αποθεμάτων των ΗΠΑ και της απόφασης του Ιράκ και της Αλγερίας να ακολουθήσουν τη Σαουδική Αραβία υποστηρίζοντας την επέκταση των περικοπών του ΟΠΕΚ.

 

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου ωθούν το ρωσικό ρούβλι σε υψηλό μίας εβδομάδας έναντι του δολαρίου, με κέρδη 0,6% μετά από κέρδη 1,6% την Τετάρτη, ενώ το νόμισμα του Καζακστάν ενισχύεται 0,9%.

 

Το ραντ Νοτίου Αφρικής επίσης διαπραγματεύεται σε υψηλά μίας εβδομάδας, χάρη στην αύξηση των τιμών των πολύτιμων μετάλλων. Το νόμισμα ενισχύεται κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, έχοντας κερδίσει πάνω από 1% την Τετάρτη.

 

Η τουρκική λίρα ενισχύεται 0,5%, επεκτείνοντας τα χθεσινά κέρδη που άγγιξαν το 1%.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:25 - 11 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.