ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι προβλέπουν οι αναλυτές για το πετρέλαιο-Τα βλέμματα στον OPEC

10:19 - 19 Μαϊ 2017 | Εμπορεύματα
Τι προβλέπουν οι αναλυτές για το πετρέλαιο-Τα βλέμματα στον OPEC
Στην παράταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου θα προχωρήσει ο OPEC παρά το ότι η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή απειλή τον στόχο του Οργανισμού για περιορισμό της υπερβάλλουσας προσφοράς, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Στη συνεδρίαση της 25ης του μήνα που θα διεξαχθεί στη Βιέννη ο OPEC και οι σύμμαχοι του οργανισμού θα αποφασίσουν παράταση του περιορισμού στην παραγωγή για τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με τους 24 από τους 25 αναλυτές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του πρακτορείου.

 

Διχασμό έδειξαν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για το αν η παράταση θα είναι για έξι ή για εννέα μήνες, αλλά και για το ενδεχόμενο οι περικοπές αυτές να εξομαλύνουν την αγορά.

 

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, οι μεγαλύτεροι από τους 24 εξαγωγείς πετρελαίου που συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, δήλωσαν τη Δευτέρα πως τάσσονται υπέρ μιας παράτασης εννέα μηνών στον περιορισμό της παραγωγής.

 

Οι περιορισμοί αυτοί θεωρούνται απαραίτητοι για να μειώσουν το παγκόσμιο απόθεμα πετρελαίου στον μέσο όρο πέντε ετών, όπως έχουν πει οι υπουργοί Ενέργειας των μεγαλύτερων παραγωγών αργού στον κόσμο.

 

Την πρόταση στηρίζουν επίσης το Κουβέιτ και η Βενεζουέλα, καθώς και τα μη μέλη του OPEC Ομάν και Νότιο Σουδάν.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:34 - 19 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.