ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό επτά μηνών οι τιμές πετρελαίου

13:21 - 20 Ιουν 2017 | Εμπορεύματα
Σε χαμηλό επτά μηνών οι τιμές πετρελαίου
Σε χαμηλά επτά μηνών διατηρούνται οι τιμές πετρελαίου, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα σημάδια της αύξησης της προσφοράς μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ τα οποία υπονομεύουν τις προσπάθειες για μείωση της παραγωγής.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του Brent αυξάνονται κατά 2 σεντς στα 46,93 δολάρια το βαρέλι μετά από την πτώση ύψους 1% ενδοσυνεδριακά χθες, πριν κλείσουν στα 46,91 δολάρια το βαρέλι.

 

Αυτό ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 29 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από την συμφωνία του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών πετρελαίου για τη μείωση της παραγωγής για έξι μήνες από τον Ιανουάριο.

 

Το αργό West Texas Intermediate στις ΗΠΑ υποχωρεί κατά 3 σεντς στα 44,17 δολάρια το βαρέλι. Χθες υποχώρησε κατά 54 σεντς ή 1,2% ενδοσυνεδριακά, κλείνοντας τελικά στα 44,20 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Νοεμβρίου.

 

Να σημειωθεί ότι το πετρέλαιο έχει μειωθεί γύρω στο 15% από τα τέλη Μαΐου, όταν ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί αύξησαν κατά 9 μήνες τη μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.