ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OPEC: Υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου τον Μάρτιο

14:34 - 12 Απρ 2018 | Εμπορεύματα
OPEC: Υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου τον Μάρτιο
Πτωτική εικόνα παρουσίασε η παραγωγή πετρελαίου τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο OPEC στη μηνιαία του έκθεση.

Ειδικότερα, η συνολική παραγωγή αργού μειώθηκε κατά 201.000 βαρέλια ημερησίως τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση, στα 31,96 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά μέσο όρο. Η μείωση αυτή είναι απόρροια της συμμόρφωσης της συμφωνίας με το καρτέλ για τη μείωση της παραγωγής, αλλά και της χαμηλότερης παραγωγής στην Αγκόλα, στη Βενεζουέλα, στην Αλγερία, και στη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο ο OPEC δήλωσε πως η προσφορά πετρελαίου παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 180.000 βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, ως αποτέλεσμα της υψηλότερης παραγωγής από χώρες εκτός OPEC, όπως οι ΗΠΑ, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση φέτος κατά 30.000 βαρέλια ημερησίως, υψηλότερα από την εκτίμηση του προηγουμένου μήνα, με την ανάπτυξη να αναμένεται κατά μέσο όρο στα 1,63 εκατ. βαρέλια ημερησίως και συνολική κατανάλωση 98,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.