ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά σε υψηλό τεσσάρων ετών το brent

20:29 - 26 Σεπ 2018 | Εμπορεύματα
Κοντά σε υψηλό τεσσάρων ετών το brent
Κοντά σε υψηλό τεσσάρων ετών κυμαίνεται η τιμή του brent την Τετάρτη, με τα futures του αμερικανικού αργού να υποχωρούν, καθώς η Ουάσιγκτον προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους καταναλωτές ότι η αγορά θα παραμείνει επαρκώς εφοδιασμένη.

Όλα αυτά λίγο πριν επιβληθούν οι αμερικανικές κυρώσεις κατά των εξαγωγών του Ιράν.

Το brent με κέρδη 0,34% φτάνει στα $82,14 ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με οριακές κινήσεις, διαμορφώνεται στα 72,33.

«Ο ΟΠΕΚ εξαπατά τον κόσμο και δεν μου αρέσει, σε κανέναν δεν πρέπει να αρέσει», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, πριν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Υπερασπιζόμαστε αυτά τα κράτη (του ΟΠΕΚ) για το τίποτα. Μας εκμεταλλεύονται βάζοντας υψηλές τιμές στο πετρέλαιο. Και αυτό δεν είναι καλό», σημείωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Επανέλαβε δε για άλλη μία φορά ότι ο Oργανισμός πρέπει να προχωρήσε σε περισσότερη άντληση, ενώ υποσχέθηκε περαιτέρω κυρώσεις κατά του Ιράν.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ τα αποθέματα σημείωσαν αναπάντεχη άνοδο την περασμένη εβδομάδα, κατά 2,9 εκατ. βαρέλια, φτάνοντας στα 400 εκατ. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 1,3 εκατ. όπως σημείωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.