ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονες διακυμάνσεις στο πετρέλαιο «βλέπει» ο CEO της BP

16:10 - 10 Οκτ 2018 | Εμπορεύματα
Έντονες διακυμάνσεις στο πετρέλαιο «βλέπει» ο CEO της BP
Έντονες διακυμάνσεις αναμένουν μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα στελέχη της διεθνούς αγοράς πετρελαίου και αναλυτές εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Μιλώντας στο CNBC την Τετάρτη ο Bob Dudley, διευθύνων σύμβουλος της BP, ανέφερε ότι η «αβεβαιότητα που δημιουργούν οι επερχόμενες κυρώσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλη μεταβλητότητα όσον αφορά στις τιμές του πετρελαίου». Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εκτιμήσεις του αναλυτή στο CNBC, Steve Sedgwick, ο οποίος σημειώνει ότι «οι επόμενες 45 ημέρες θα χαρακτηριστούν από έντονες διακυμάνσεις. Η τιμή θα μπορούσε να εκτοξευθεί αλλά θα μπορούσε να κάνει και βουτιά».

Η διεθνής αγορά παρακολουθεί από κοντά τις επιδράσεις των αμερικανικών κυρώσεων οι οποίες τίθενται σε εφαρμογή στις 4 Νοεμβρίου. Είναι δύσκολο να είμαστε ακριβείς ως προς τους όγκους της ιρανικής παραγωγής που θα επηρεαστούν  από τις κυρώσεις. Εξαρτάται εν πολλοίς από το αν οι πελάτες της χώρας που αγοράζουν πετρέλαιο φοβούνται κυρώσεις από τις ΗΠΑ, σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με το Ιράν.

Σημειώνεται ότι ο ανταγωνιστής της BP, η Total ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι αποσύρεται από ένα τεράστιο έργο πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ισλαμική δημοκρατία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.