ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OPEC: Αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου τον Σεπτέμβριο

14:03 - 11 Οκτ 2018 | Εμπορεύματα
OPEC: Αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου τον Σεπτέμβριο
Αυξήθηκε το Σεπτέμβριο η παραγωγή πετρελαίου των χωρών του OPEC και της Ρωσίας, αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη μείωση της ιρανικής παραγωγής εν ο΄ψει της επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο OPEC.

Στο μηνιαίο του report, ο Οργανισμός αναφέρει ότι η παραγωγή αργού αυξήθηκε κατά 132.000 βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, στα 32,76 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η παραγωγή από τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 150.000 βαρέλια ημερησίως για να φτάσει στο νέο ρεκόρ της μετασοβιετικής περιόδου, των 11,54 εκατ. βαρελιών.

Την ίδια στιγμή, η παραγωγή αργού από το Ιράν συνέχισε να υποχωρεί, κατά 150.000 βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, στο μέσο όρο των 3,45 βαρελιών ημερησίως.

Το report έρχεται λίγο πριν από το τελεσίγραφο της 4ης Νοεμβρίου προς τους εισαγωγείς ιρανικού πετρελαίου, να σταματήσουν τις εισαγωγές διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με τις αμερικανικές κυρώσεις.

Η παραγωγή και οι εξαγωγές του Ιράν έχουν μειωθεί σταδιακά από τότε που ο πρόεδρος Trump το Μάιο απέσυρε τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για τη μείωση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Αφότου ο OPEC και οι συνεργαζόμενοι με αυτόν παραγωγοί (συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας) αποφάσισαν τον προηγούμενο μήνα να συνεχίσουν σταδιακά την αύξηση της παραγωγή αντί της απότομης αύξησης, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν.

Το brent διαμορφώνεται χαμηλότερα 1,81% στα 81,58 δολάρια το βαρέλι ενώ το WTI υποχωρεί στα 72 δολάρια το βαρέλι (-1,60%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.