ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση της προσφοράς πετρελαίου εξετάζει η Ρωσία για το 2019

16:02 - 07 Νοε 2018 | Εμπορεύματα
Μείωση της προσφοράς πετρελαίου εξετάζει η Ρωσία για το 2019
Τη μείωση της παραγωγής και προσφοράς πετρελαίου σχεδιάζει η Ρωσία εντός του 2019.

Αξιωματούχος του ΟΠΕΚ δήλωσε στο Reuters, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν οι μειώσεις της προσφοράς από τη συμμαχία του καρτέλ και των εκτός ΟΠΕΚ παραγωγών προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία πλεονάσματος προσφοράς, που θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση τις τιμές.

Η δήλωση αυτή ήρθε ως σχόλιο σε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου TASS, σύμφωνα με το οποίο Ριάντ και Μόσχα έχουν αρχίσει διμερείς διαπραγματεύσεις για πιθανές περικοπές στην παραγωγή την επόμενη χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες ενδεχομένως να γίνουν γνωστές την Κυριακή, όταν επιτροπή υπουργών του ΟΠΕΚ θα συναντηθεί στο Άμπου Ντάμπι προκειμένου να συζητήσει τη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές της αγοράς πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ είχε επανειλημμένα στο παρελθόν, δεχόμενος πυρά από τον Ντόναλντ Τραμπ, επισημάνει ότι παρά τα προβλήματα στην προσφορά από το Ιράν, τη Βενεζουέλα και τη Λιβύη, η αγορά είναι επαρκώς εφοδιασμένη και μάλιστα θα μπορούσε και πάλι να «πλημμυρίσει», καθώς οι εμπορικές αντιπαραθέσεις και οι γεωπολιτικές εντάσεις οδηγούν σε επιβράδυνση της ανάπτυξης και βάζουν φρένο στη ζήτηση ενέργειας παγκοσμίως.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα το Ριάντ είχε αλλάξει στάση και δήλωνε διατεθειμένο να ρίξει περισσότερο πετρέλαιο, με αποτέλεσμα οι τιμές να καταγράψουν κατακόρυφη πτώση τον τελευταίο μήνα. Με την αγορά πετρελαίου να βρίσκεται στα πρόθυρα bear market , το βασίλειο των Σαούντ σκέφτεται και πάλι μειώσεις αντί για αυξήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.