ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση της ζήτησης χρυσού βλέπει η Goldman Sachs

21:02 - 11 Ιαν 2019 | Εμπορεύματα
Αύξηση της ζήτησης χρυσού βλέπει η Goldman Sachs
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών προβλέπουν ότι θα σκαρφαλώσει ο χρυσός, αναλυτές της Goldman Sachs και αναμένουν αύξηση της ζήτησης για ασφαλή καταφύγια.
Αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου τους επόμενους δώδεκα μήνες θα σκαρφαλώσει στα 1.425 δολάρια ανά ουγκιά. Είναι ένα επίπεδο το οποίο δεν έχει αγγίξει ο χρυσός τα τελευταία πέντε χρόνια.
 
Το πολύτιμο μέταλλο έχει επωφεληθεί από την άνοδο των γεωπολιτικών εντάσεων, οι οποίες έχουν αυξήσει τις αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες. Την ίδια στιγμή ο φόβος επερχόμενης ύφεσης έχει βοηθήσει να ενισχυθεί η ζήτηση από επενδυτές που αναζητούν «αμυντικά στοιχεία ενεργητικού», επισημαίνουν οι αναλυτές.
 
Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο του χρυσού έχει πραγματοποιήσει άλμα 11% από τον Αύγουστο, στα 1.291 δολάρια ανά ουγκιά.
 
«Αναμένουμε ότι η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια και σε μικρότερο βαθμό η ιδιότητα του χρυσού να προσφέρει αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό, θα παραμείνουν καταλύτες για την τιμή του μετάλλου το 2019, σε συνδυασμό με μια άνοδο της φυσικής ζήτησης» σημειώνουν σύμφωνα με το Bloomberg οι αναλυτές.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.